Magyar munkaerőt akarnak a finnek

Vágólapra másolva!
A finn Elcoteq, elektronikai eszközök összeszerelésével foglalkozó csoport, amely két hatalmas összeszerelő műhellyel rendelkezik Tallinban, a tervek szerint 200 új dolgozót állít munkába az Észt fővárosban.
Vágólapra másolva!

A vállalat szóvivője elmondta, hogy az Elcoteq vezetése 2500 főben határozta meg az alkalmazottak maximális létszámát. Jelenleg 2200 embert foglalkoztat a cég Tallinban.

Újabb 200 emberre van szükségük, emellett olyan munkásokra, akik visszatérnek "részben fizetett" kötelező szabadságukról. Számításaink szerint a megrendeléseink száma növekedni fog, ezzel lehetővé téve majd, hogy újabb munkaerőt alkalmazzunk - tette közzé Äripäev.

A szóvivő hozzátette, hogy az Elcoteq kifejezetten a just-in-time leszállításokra specializálódott, azaz egyáltalán nem gyárt raktárra. "Rugalmasnak kell lennünk annak érdekében, hogy versenyképesek maradjunk. Magyarországról és Oroszországból is át tudunk csoportosítani munkaerőt, ha szükséges" - nyilatkozta a szóvivő.

Cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint be akarnák zárni az egyik összeszerelő gyárukat Tallinban. Az Elcoteq az egyik legnagyobb foglalkoztató Tallinban, az idén nyáron 300 főnyi munkaerőt küldött el részben fizetett kötelező szabadságra és 30 embert nyugdíjba.