Betoncserép-gyár épült Kunszentmiklóson

Vágólapra másolva!
A Mediterrán Magyarország Kft., európai uniós támogatással, 1,2 milliárd forintos beruházásból épült betoncserép-gyárát adták át csütörtökön Kunszentmiklóson.
Vágólapra másolva!

Gódi Attila, a Mediterrán Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a beruházást nagyobb részt saját tőkéből valósították meg, európai uniós támogatásból 200 millió forintot kapott a cég és pénzintézeteket is bevont a finanszírozásba.

A kft. 2007-ben 6 milliárd forintot meghaladó bruttó árbevételt ért el. A vállalat 30 millió beton tetőcserepet gyártott, mellyel 30-35 százalékos részesedést ért el a magyar piacon.

A magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás, a Mediterrán Magyarország Kft. Bóly és a szlovákiai Farkasd után Kunszentmiklóson már a harmadik üzemét építette fel.

A gyár pontosan egy év alatt készült el, a gyártósorok nagyobb részét Olaszországból szerezték be. A gyár 30 alkalmazottal indul, de a második műszak beindulása után a létszám a duplájára nő.

A kétezer négyzetméteres gyártócsarnokban a gépsorok 25 millió beton tetőcserép előállítására képesek, teljes kapacitás mellett.

Gódi Attila hangsúlyozta: Kunszentmiklósra azért esett a választásuk, mert a betoncserép alapanyagát a közelben szerzik be, az értékesítés szempontjából a fővárosi agglomeráció kiemelten fontos a cég számára.

A cég további piacokat keres, Szlovákia mellett Horvátországban és Romániában is megindult az értékesítés.