Bezárja üzleteit az ElektroPont

Vágólapra másolva!
Lakat kerül a műszaki cikkeket forgalmazó ElektroPont üzletlánc 70 üzletére. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a boltok és a dolgozók sorsa - derül ki a pénteki Népszabadságból.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Bezárja egységeit az országos hálózattal rendelkező ElektroPont. A műszaki üzletlánc tulajdonosa, az Electro Computer Zrt. a Népszabadsággal közölte, azért kerül lakat a boltokra, mert a pénzügyi válság nyomán a hitelbiztosítók törölték a cég hitelbiztosítási védelmét, ezért az importőrök nem szállítottak árut a társaságnak. Az idén egyébként már a piac arról beszélt, hogy az ElektroPontnak fizetési nehézségei vannak, ezzel összefüggésben az egyik nagybeszállító felszámolási eljárást kezdeményezett cég ellen.

Az 1990-ben aklapított üzletlánc problémái nem egyediek, a kiskereskedelmi forgalom csökkenése a műszaki áruházákat érzékenyen érintette. Az elmúlt időszakban végbement 5-15 százalékos forgalomcsökkenés miatt a korábbinál is élesebb harc alakult ki az ágazatban. A korábbi években a szegmens több tagja, a Keravill, a Herta és a Murányi is bedobta a törölközőt, miután a Media Markttal ElectroWorlddel és az Euronicsszal nem bírták a versenyt. Az ElektroPont még egy darabig talpon tudott maradni, de a cég közleménye szerint a válság végleg ellehetetlenítette a működést.

Az egyelőre nem tudni, hogy az országszerte 70 üzletet működtető, tavaly még 23 milliárd forintos forgalmat produkáló ElektroPont-hálózat 250 dolgozójának mi lesz a sorsa.