Ellenállt a forint a rossz híreknek

Vágólapra másolva!
Széles sávban mozgott, ám a rossz hírek ellenére nem gyengült jelentősen a forint. A hazai deviza 266,50-es euróárfolyamon zárta a napot.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Csépai Miklós, a Raiffeisen szakértője a kereskedés irányának többszöri váltakozásáról számolt be. 11 óráig inkább vették a forintot, amely így 264,50-ig erősödött, ezt követően viszont erős eladói nyomás nehezült rá, ez pedig 269,50-ig vitte fel az árfolyamot. Itt azonban a forint spekulatív gyengítése kifulladt, délután kis forgalom mellett 266,50-ig erősödött vissza devizánk.

Az elemző szerint a Fitch leminősítése és a zloty gyengülése kedvezőtlen klímát teremtettek a forintnak, ezért jött a viszonylag heves nyomás. 270-ről azonban visszapattant az árfolyam, és Csépai Miklós úgy gondolja, hogy a reális szint is ezalatt van, ezért devizánk euróval szembeni árfolyama tartósan ez 270 alatt maradhat.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője úgy fogalmazott, hogy "egyre több esetben kérdőjelezik meg a befektetők a hitelminősítő intézetek besorolásainak adekvátságát, miután azok több nagy amerikai bankot annak bebukása után minősítettek csak le. Továbbá Magyarország sajnos vagy nem, de kezd immunissá válni a leminősítésekre."

A forint a dollárral szemben 207,50-en, a svájci frankkal szemben pedig 176, 30-on zárt. Nem mozdult jelentősen dollár/euró árfolyam, amely egész nap 1,28 környékén tartózkodott.