Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Folytatódott a forintgyengülés

Vágólapra másolva!
Folytatódott a forint nem túl lendületes gyengülése, csütörtök reggel már 298 forint felett jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal 9 óra után még 296 forint környékén jegyezték az eurót, de 10 óra előtt néhány perccel már 298 forintnál járt a jegyzés. Vagyis folytatódott tegnap elindult forintgyengülés.

Szerdán reggel még 293 forintot kellett adni egy euróért, majd fokozatosan veszített értékéből a magyar deviza, délután már 296-297 forint körül járt a kurzus. Folyamatos leértékelődési nyomás nehezedett tegnap forintra, miután az amerikai piacok nem fogadták kitörő örömmel a bankmentő csomag terveit - elsősorban a konkrétumok hiánya miatt - s így ismét felerősödött a globális kockázatkerülés.

A forint mai teljesítményét a befektetői hangulat és a külföldi hírek mellett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) délelőtti kötvényaukcióinak sikere vagy sikertelensége határozhatja meg. Az ÁKK október óta ma tart először kötvényaukciót, amellyel az utóbbi időszakban visszafogott aktivitást mutató állampapírpiacot próbálja felrázni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről