Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
Több mint ötven százalékkal visszaesett a brit székhelyű Vodafone csoport adózás utáni nyeresége a márciussal zárult üzleti évben. Az eladásokat tekintve a világ legnagyobb mobilszolgáltatója 3,08 milliárd font (978 milliárd forint) adózott eredményt ért el a 2008-2009-es üzleti évben. Egy évvel korábban 6,6 milliárd font volt a csoport eredménye.
Vágólapra másolva!

A súlyos recesszióval küzdő Spanyolországban működő Vodafone-leányvállalat, valamint a törökországi és a ghánai érdekeltségek értékcsökkenése miatt 5,9 milliárd font leírásra kényszerült a cég. A fő üzletág, a mobilszolgáltatás teljesítményét mutató üzemi eredmény (EBITDA) ugyanakkor az egy évvel korábbit 10 százalékkal meghaladva 14,5 milliárd fontra emelkedett.

A Vodafone Group PLC árbevétele éves szinten 15,6 százalékkal 41 milliárd fontra emelkedett. Nyugat-Európában 13,6 százalékos növekedést regisztráltak. A Közép-Európát és Afrikát magába foglaló régióban 11,2 százalékos volt a növekedés. A közel-keleti, ázsiai és csendes-óceáni térségben 32,3 százalékos a növekedés, amelynek motorja India volt.

Az adatforgalomból származó bevétel valamennyi statisztikai régióban együttvéve 43,7 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál, áll a cég kedden megjelent beszámolójában. A csoport bevétele a megelőző üzleti évben 14 százalékkal 35,5 milliárd fontra nőtt a 4,9 milliárd font nettó vesztességgel zárult 2006-2007-es üzleti évben elért 31, 1 milliárdról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről