Budapestre hoz munkahelyeket a BP

Vágólapra másolva!
Több száz embert készül elbocsátani a British Petroleum (BP) olajipari óriáscég Németországban, a megszüntetett munkahelyek közül viszont 260-at Budapestre telepít át - közölte a BP németországi igazgatója a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) című lap szerdai számában megjelent interjúban.
Vágólapra másolva!

Jövőre 260 munkahelyet költöztetünk át Németországból a magyar fővárosba, miután a német BP bochumi központjában 200, Hamburgban 50 Mönchengladbachban pedig 10 állás szűnik meg - mondta Uwe Franke.

A német BP a több mint 2000 embert foglalkoztató gelsenkircheni finomítótól 340 alkalmazottat készül elbocsátani - tette hozzá. Márciusban vált ismertté, hogy a BP mintegy ezer embert foglalkoztató szolgáltató központot tervez létesíteni Budapesten.

Richard Hookway, a vállalat finomító és marketing üzletágának pénzügyi vezetője elmondta: a budapesti szolgáltató központ nem egyszerű call center lesz, hanem átfogó szolgáltatásokat nyújt majd az ügyfeleknek mind az üzleti, mind a pénzügyi kapcsolatok területén. A pénzügyi vezető akkor azt mondta, hogy a BP az ügyfélszolgálat megindítását 2009 második félévére tervezi, amit intenzív betanítási időszak előz meg.

A BP kedden jelentette be, hogy a vártnál magasabb nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben. Az olajipari óriás tavaly 3000 embert bocsátott el, idén pedig összesen 5000 alkalmazottjától válik meg.