LESZ: Hadüzenet a Malév lépése

Vágólapra másolva!
Feszült lett a viszony a Malévnál a vállalatvezetés és a szakszervezet között, miután a vezérigazgató felmondta a kollektív szerződést.
Vágólapra másolva!

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a tiltakozás minden törvényes eszközével élni fog, miután a Malév vezérigazgatója minden előzmény nélkül felmondta az öt évre kötött jogutódlási megállapodást és ennek részeként a vállalatnál hatályos kollektív szerződést - közölte az érdekképviselet az MTI-vel szerdán.

A LESZ közleménye szerint miközben hónapok óta tárgyalnak a cégvezetéssel az évek óta elmaradt béremelések rendezéséről, a kollektív szerződés kisebb megsértéseiről és a leépítések elkerüléséről, Martin Gauss vezérigazgató szeptember 29-én váratlanul felmondta a vállalatnál hatályos kollektív szerződést.

A szakszervezet szerint Martin Gauss "azért követett el nagy hibát döntésével", mert azt az érzékeny egyensúlyt, azt a munkahelyi békét rúgta fel, ami a légitársaság talpra állításának, zavartalan működésének előfeltétele. A LESZ a továbbiakban ezért nem tud türelemmel lenni a cégvezetés iránt, és a dolgozókkal egyeztetve dönt a válaszlépésekről - fogalmazott a szakszervezet.