Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag megszünteti termelését Komáromban a svéd Elanders és a finn Hansaprint közös nyomdaipari vállalkozása, miután a 90 fős létszámból 75 fő elbocsátását tervezik - tudta meg az MTI szerdán több, névtelenséget kérő forrásból.
Vágólapra másolva!

Az üzemben megerősítették a távirati iroda információit, azonban a részletek iránt érdeklődő levélre válaszolva közölték, hogy Seppo Moro finn ügyvezető nem kíván válaszolni magyarul feltett kérdésekre.

Az MTI úgy tudja, a tervezett leépítés oka, hogy a cég nem nyerte el újra a Nokiától a telefonok használati utasításának nyomtatására szóló megrendelést.

A vállalat honlapja szerint a svéd Elanders és a finn Hansaprint 2005-ben 50-50 százalékos részesedéssel közös vállalatot alapított a Komáromi Ipari Parkban a Nokia kiszolgálására. Itt a digitális négyszínnyomás mellett ofszetnyomást, kötészeti feldolgozást és logisztikai szolgáltatásokat biztosítanak.

Az Elanders Hungary piacvezető a használati utasítások nyomtatásában, ügyfelei közé tartozik a Nokia, a Sony Ericsson, az Electrolux. A cég 2001-ben Zalalövőn kezdte el termelését, telephelye van továbbá Budapesten, Komáromban, Jászberényben és Nyíregyházán.

Az Elanders 1908-ban alakult, és vezető infomédia-vállalatként jelenleg négy kontinens 10 országában tevékenykedik, közel 1900 alkalmazottal. A csoport bevétele meghaladja a 220 millió eurót.