Újra másodlagos kibocsátás a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A felügyeleti engedély birtokában 2750 forintos áron jegyezhetőek lesznek az RFV Nyrt. új részvényei. A társaság legfeljebb 400 ezer darab újonnan kibocsátott részvényt hoz forgalomba.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2009. július 7. napján kelt határozatával engedélyezte az RFV Nyrt. részvényei nyilvános forgalomba hozatal céljára készült, korábban a felügyelet által már jóváhagyott összevont tájékoztatójának 1. számú kiegészítésének közzétételét.

Ezzel hamarosan megindulhat az RFV nyilvános másodlagos részvénykibocsátása. Ilyen eseményre viszonylag ritkán kerül sor a Budapesti Értéktőzsdén, az egyik utolsó nagy ilyen másodlagos kibocsátás a Vienna Capital Partners (VCP) nevéhez fűződött, amikor a bécsi társaság a BorsodChemet (BC) vitte tőzsdére újra 2004 októberében. (Azóta az új tulajdonos többségi tulajdonos, a Permira - a VCP-vel együtt - kivezette a tőzsdéről a BC-t.)

A kibocsátással kapcsolatos hirdetményt, a jegyzési időszak pontos megjelölésével a társaság 2009. július 10. napján, pénteken teszi közzé.

"A kibocsátás keretében minimum 50 ezer darab, maximum 400 ezer darab törzsrészvényt kívánunk forgalomba hozni, darabonként 2750 forintos jegyzési áron." - mondta Soós Csaba, az RFV Nyrt. igazgatóságának elnöke. A tervezett jegyzési időszak hossza minimum 3, de legfeljebb 5 munkanap. Amennyiben a jegyzés a teljes felajánlott mennyiséget korábban eléri, illetve meghaladja, úgy túljegyzés esetén a meghirdetett jegyzési időszak 3 nap után lezárható.

A részvénykibocsátás során forgalmazóként az Erste Befektetési Zrt. működik közre. Magánszemélyek - minősített befektetőnek nem minősülő befektetők - jegyzéseiket a forgalmazónál vezetett értékpapírszámla és ügyfélszámlán keresztül adhatják le, személyesen, vagy a forgalmazó internetes kereskedési rendszerén keresztül.