Nekilendült a forint a GDP-adat hírére

Vágólapra másolva!
Lenyugodott a forint az elmúlt napok hullámzása után, a vártnál jobb GDP-adatnak köszönhetően pedig erősödésbe kezdett. Az árfolyam 274 alá erősödött, de nem kizárt a 273 alatti árfolyam sem.
Vágólapra másolva!

A vártnál jobb GDP-adat erősítette a forintot, s ez nem tűnik túlzónak Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint. Sőt, a szakértő szerint 273-ig, esetleg 272,5-ig erősödhet a forint a továbbiakban az euróval szemben.

Sörös szerint a külföldi hírek még mindig a eurózóna mentőcsomagjáról szólnak, a befektetők "ízlelgetik". Az elemző említésre méltónak tartja a brit koalíciós tárgyalások eredményét is, amelynek következményeként kedden megalakulhatott Nagy-Britannia következő kormánya. Ez jelentősen csökkentette a politikai kockázatokat, ezért a font árfolyama komoly erősödésbe kezdett.

Az erősödést a Raiffeisen Research Group is a GDP-nek tudja be, viszont emlékeztet, hogy a piacok több minden miatt is aggódhatnak. Az elemzőközpont 275 forinton várja az eurót a júniusra és szeptemberre vonatkozó becslésében is.

Az eurót 273,71, a dollárt 215,43, a svájci frankot 194,18 forintért jegyezték szerda délelőtt.