Erősödéssel nyitott a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,89 pontos emelkedéssel, 22 023,27 ponton nyitott kedden, ami a hétfői záró értékéhez képest 0,82 százalékos erősödést jelent. Hétfőn közel 3 százalékot esett az index, ezen belül az OTP 5 százalékot, kedden azonban pozitív lett a hangulat.
Vágólapra másolva!

Kovács Roland szerint a pozitív várakozást erősíti, hogy optimistábbá vált a nemzetközi piaci hangulat. Az amerikai tőzsdeindexek enyhe emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést, és az ázsiai tőzsdék is felfelé vették az irányt. Ezen kívül a forint is erősödött kissé kora reggel. Ugyanakkor a magyar piacon a bizonytalanság továbbra is jelen van. A kormány részéről érkező kommunikációs elemekre érzékenyen reagálhatnak a befektetők.

A CIB Bank is kiemeli elemzésében, hogy kissé javult a hangulat a piacokon, enyhén negatív európai zárások után az amerikai részvényindexek már mérsékelt emelkedéssel fejezték be a kereskedést. Kedden a tengerentúlon ingatlanpiaci adatokat közölnek a megkezdett házépítések és engedélyek számáról, amelyben visszaesés várható. A piaci figyelem Magyarországon azonban elsősorban a belföldi eseményekre irányulhat.

A BUX 653,44 pontos, 2,90 százalékos csökkenéssel, 21 843,38 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 25,4 milliárd forint volt, a vezető részvények veszítettek értékükből az előző napi záráshoz képest.