Fellendülőben a munkaerő-kölcsönzés

Vágólapra másolva!
A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Adecco Magyarország Kft. által kölcsönzött munkavállalói létszám a nyár végére megközelítette az 5 ezer főt, amely rekord a cég életében, 25 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszaki létszámot - közölte a cég.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a kölcsönzötti létszám növekedése főként a magyarországi elektronikai ipari gyártás fellendülésének, illetve az autóipari befektetetéseknek köszönhető. Az Adecco az év hátralévő részében további 6000 munkavállaló elhelyezését tűzte ki célul - idézi a közlemény Vég Ottót, a Adecco Magyarország ügyvezető igazgatóját. A vezető hangsúlyozta: a munkaerő-piaci esés első "áldozatai" az atipikus foglalkoztatási formában dolgozó munkavállalók voltak. Bár kezdetben úgy tűnt, a kölcsönzött dolgozók, illetve a határozott szerződéses munkavállalók jártak rosszabbul, ugyanakkor idén tavasszal, a termelés újra-beindulásakor ezeket az álláshelyeket gyorsabban töltötték be, mint a válság hatására elbocsátott teljes munkaidős belsős alkalmazottakét.

Vég Ottó szerint az atipikus foglalkoztatás a tartós munkanélküliség csökkentésének is eszköze lehet, és a speciális élethelyzetben lévő munkavállalóknak is segíthet a munkaerőpiacra való belépésben. Hozzáfűzte: az atipikus foglalkoztatási formák nem alternatívái a normál foglalkoztatásnak, "de a rendszer olajozottságához hozzájárulnak".

Az Adecco Magyarország árbevétele 2010 első félévében 6,5 milliárd forint volt, 15 százalékkal magasabb a 2009 első félévinél.