Esik a BUX, oda a jó hangulat

Vágólapra másolva!
Rosszul nyitott, valószínűleg lefelé korrigálhat a pesti tőzsde kedden, miután a nemzetközi piacokon kifulladni látszik az emelkedés.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 186,62 pontos csökkenéssel, 22 989,53 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest ez 0,81 százalékos gyengülés. Negyven perc elteltével már 1,4 százalékos volt a veszteség.

Hétfőn a magyar piac beérte a nemzetközi tőzsdék pénteki emelkedését, sőt kicsit túl is szaladt azon. Külföldön azóta már korrigált a piaci hangulat: Ázsiában gyengülés volt kedd reggel, és az európai tőzsdéken is kifulladt az emelkedés a hétfői kereskedés végére, bár az indexek még enyhe pluszban zártak - mondta még a nyitás előtt Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

A szakember szerint a hazai piacon az OTP-re érdemes figyelni, a bankpapír ugyanis fontos technikai szinten mozog, árfolyama az 50 napos mozgóátlagot súrolja. Gerőcs Tamás úgy véli, ha ezt a szintet sikerül meghaladnia, illetve az árfolyam 5150 forint fölé kerül, akkor további tér nyílik meg az OTP emelkedése előtt, ami húzóerőt jelenthet a BUX számára is. A reggeli kereskedésben azonban az OTP beesett 4900 forint alá.

A BUX 304,25 pontos, 1,33 százalékos emelkedéssel, 23 176,15 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma alacsony volt, mindössze 8,9 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények erősödtek.