EMFESZ-ügy: nem lesz gond a gázellátással az államtitkár szerint

Vágólapra másolva!
Jogszabály garantálja a folyamatos gázellátást, így akkor sem lesz gond, ha az EMFESZ Kft. esetleg nem képes eleget tenni a kötelezettségének - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Az EMFESZ Kft. szerdán közölte, hogy hárommilliárd forinttal tartozik neki több cég, és ez megnehezíti a gázvásárlást.
Vágólapra másolva!

Mintegy hárommilliárd forinttal tartozik több gázszolgáltató cég az EMFESZ-nek, és ez megnehezíti a gázvásárlást a kft.-nek. Ezt a cég jelentette be szerda délelőtt, ugyanakkor hozzátette, minden jogi eszközt bevetnek, hogy hozzájussanak a pénzükhöz.

Este a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára úgy nyilatkozott, hogy akkor is biztosított a földgázellátás folyamatossága, ha egy szolgáltató nem lenne képes eleget tenni a kötelezettségének, mert ezt jogszabály írja elő. Bencsik János hozzátette, hogy a Magyar Energiahivatallal együtt figyelik az EMFESZ Kft. körüli helyzetet.

Az EMFESZ Kft. jelenleg 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi fogyasztót, hatezer kis- és közepes vállalkozást, valamint több száz ipari céget lát el kedvezményes áron földgázzal.