Adócsalás gyanúja miatt házkutatást tartottak az Electro Worldnél

Vágólapra másolva!
Több száz milliós adócsalás gyanúja miatt tartott a múlt hét közepén házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a csődvédelembe tartó Electro World cégcsoportnál - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Adócsalás gyanúja miatt házkutatást tartottak az Electro World cégcsoportnál - írja a hétfői Napi Gazdaság a Privatkopó.hu bűnügyi magazin információira hivatkozva.

A bűnügyi magazin információi szerint átvizsgálták a társaság korábbi budai központját, a korábbi elnök-vezérigazgató siófoki házát, valamint a jelenlegi vezérigazgató lakását is. A pénzügyi nyomozók számítógépeket, mobiltelefonokat és több raklapnyi cégiratot foglaltak le a beszámoló szerint. A cég központjában végrehajtott házkutatást Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnűgyi szóvivője megerősítette, többet azonban nem kívánt elárulni a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A Privatkopó.hu szerint a bűnügy hátterében egy évek óta számlagyárként működő társaság, a Bender Log Befektetési Zrt. áll, amely a gyanú szerint több száz millió forint értékben bocsátott ki fiktív számlákat az Electro World cégcsoport számára. Az ügyben nem nyilatkozott sem az Electro World, sem a Bender Log Befektetési Zrt. képviselője.