A görög sztrájk miatt törölte járatait a Malév

Vágólapra másolva!
Egész nap sztrájkolnak szerdán a görög légiforgalmi irányítók, egyetlen kereskedelmi járatot sem indítanak, illetve fogadnak a repterek. Törölte görögországi járatait a Malév is.
Vágólapra másolva!

Görögországban kedden este 23 órakor beszüntették a munkát a légiforgalmi irányítók, a sztrájk miatt szerdán egyetlen kereskedelmi járatot sem indítanak és fogadnak a görög repülőterek. A görög légtéren csupán áthaladó járatokat azonban nem érinti a munkabeszüntetés - közölte a repülésirányítók szakszervezete.

Szerdán az Athén és Szaloniki (Thesszaloníki) felé, illetve felől közlekedő járatpárokat nem üzemelteti a Malév a görögországi sztrájk miatt. A Malév kéri az utasokat, hogy tájékozódjanak a légitársaság honlapján vagy az ügyfélszolgálaton.

A sztrájk egy teljes napig tart, szerdán este 23 órakor ér véget, és egy országos akció része, amellyel az állami szektorban tervezett elbocsátások ellen tiltakoznak. Szerdán zárva tart valamennyi állami és önkormányzati hivatal és hatóság, és nem nyitnak ki az iskolák sem. Athénban a tömegközlekedési dolgozók csatlakozására is számítanak, így várhatóan káosz lesz az utakon.

Az adósságválsággal küzdő államot 110 milliárd eurós hitelcsomaggal támogató trojka - az Európai Unió (EU), az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hármasa - nyomására az athéni vezetés 30 ezer fős leépítést határozott el az állami szférában. Kedden az elbocsátások ellen tiltakozó állami alkalmazottak hét minisztérium bejáratát torlaszolták el a fővárosban.