INA: a Legfőbb Ügyészség elutasította a horvát jogsegélykérelmet, de nyomozást rendelt el

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Legfőbb Ügyészség a horvát ügyészség jogsegélykérelme alapján, miközben a segítségkérést elutasították.
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség csütörtöki közleménye szerint elutasították a horvát ügyészség az INA olajtársasággal kapcsolatban lévő ügyben küldött jogsegélykérelmét, ugyanakkor nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen.

A horvát ügyészség jogsegélykérelemmel fordult a magyar ügyészséghez - az utóbbi hatóság erről a múlt hét szerdán adott ki közleményt. A jogsegélykérelem nem tartalmazta Hernádi Zsolt kiadatási kérelmét - tették hozzá.

A mostani közlemény szerint bár a jogsegélykérelmet a Legfőbb Ügyészség elutasította, a kérelmet feljelentésnek értékelték, ezért ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el. Ennek sikeres lefolytatásához további adatokat kértek a horvát ügyészségtől.

Hernádi Zsoltot horvát lapok értesülése szerint vesztegetéssel vádolják a horvát hatóságok, ezt azonban a Mol korábban visszautasította. A Mol-ügy történetét erre a linkre kattintva olvashatja el.