Magyarország az EU négy legsebezhetőbb országa között

Vágólapra másolva!
Négy ország neve szerepel az Európai Unió négy legsebezhetőbb országát felvonultatót listán, köztük van Magyarországé is. Az Európai Bizottság által készített anyagot Olli Rehn fogja bemutatni kedden Strasbourgban az Európai Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Négy ország került az Európai Unió legsebezhetőbb gazdaságokat felvonultató új listájára - írja hétfőn a Portfolio.hu gazdasági hírekkel foglalkozó internetes portál az olasz Corriere della Sera című napilapra hivatkozva. A lista negyedik tagja Olaszország, Spanyolország és Ciprus mellett Magyarország, az olasz lap szerint ezekben az országokban a legégetőbb a helyzet megoldása.

Az olasz napilap értesülései szerint az Európai Bizottság anyagát Olli Rehn fogja bemutatni kedden Strasbourgban az Európai Parlamentben. A Portfolio.hu szerint a dokumentum az Európai Bizottság figyelmeztető jelzéseként szolgál, azokra az országokra hívja fel a figyelmet, amelyek leginkább ki vannak szolgáltatva a makrogazdasági egyensúlytalanságokból fakadó kockázatoknak.

Az Európai Unió válaszul a két éve tomboló adósságválságra olyan mechanizmust dolgozott ki, ami figyelmeztető jelzéseket küld, ha egy ország gazdasága különböző mutatók alapján rossz útra tér és szükség esetén megelőző intézkedéseket követel annak érdekében, hogy ne következzen be még egy Görögországhoz hasonló eset. A Portfolio.hu az olasz lapra hivatkozva egy másik listáról is ír, amely szerint megfigyelés alatt áll Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária.