Egyre többen támogatják az összeolvadást

Vágólapra másolva!
Hétfőn számolt be arról a Xstrata, hogy a menedzsmentje támogatja a Glencore és a Xstrata összeolvadását a legújabb ajánlat szerint. Részvényeseknek viszont erről még szavazniuk kell a közgyűlésen. A legfrissebb értesülések alapján egyre több befektető támogatja a két cég fúzióját.
Vágólapra másolva!

A február elején bemutatott fúziós terveket számos nagybefektető rossz szemmel nézte, és nyíltan kifejezték nemtetszésüket az alacsony átváltási arány miatt. Hétfőn jelentett be a Xstrata menedzsmentje, hogy támogatják a Glencore új ajánlatát, mely 2,8 helyett minden Xstrata részvényesnek 3,05 Glencore papírt adna.

A Financial Times értesülései alapján a legújabb változat már jóval több befektetőnek tetszik. A részvényesek 75 százalékának rá kell bólintania az ajánlatra és 50 százalékának a jövedelmezési struktúrát is támogatnia kell.

Az FT úgy tudja, hogy az eddigi legnagyobb független részvényesek közül többen is az ügylet mellett vannak, megtalálható közöttük a katari állami befektetési alap (11,67 százalékos részesedés), a BlackRock (4,14 százalékos részesedés) és a Legal & General (2,17 százalékos részesedés).

A legnagyobb 25 részvényes között ugyanakkor vannak olyanok, akik semmiképpen sem támogatják az ügyletet, ilyen például a Knight Vinke és a Threadneedle Investments.

Xstrata és a Glencore részvények aránya (napi grafikon)
Glencore - Xstrata