Elbocsátások lesznek a magyar Ericssonnál

Vágólapra másolva!
Az Ericsson Magyarország Kft.-t is érinti a svéd anyacég létszámleépítése - közölte Jakab Roland, az Ericsson magyar leányvállalatának vezérigazgató-helyettese. A magyar leépítések híre azután derült ki, hogy a svéd Ericsson telekommunikációs vállalat jelentős létszámleépítést jelentett be szerdán Stockholmban.
Vágólapra másolva!

A svédországi személyzeti vezető, Tomas Qvist 1550 svéd munkahely megszüntetéséről beszélt, amely főként Stockholmot és néhány dél-svédországi várost érinthet. A vállalat svédországi személyzeti felelőse elmondta, hogy a kemény piaci versenyben fontos a költségmegtakarítás. Svédország számára fontos, hogy a vállalat a telekommunikációs szektor területén megőrizze piacvezető pozícióját.

Az Ericsson budapesti kutató-fejlesztő egysége az Ericsson stratégiai fontosságú központja. Egyike azon kevés globális centrumnak, mely az elmúlt években erőteljesen növekedett: a budapesti létszám több mint 600 fővel bővült az elmúlt 3 évben, nemrég fejeződött be Kutató- Fejlesztő Központ épületének jelentős átalakítása is - mondta az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese, Jakab Roland.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a jelenlegi tevékenység egy része már piacon lévő, korábban bevezetett termékek fejlesztéséhez kötődik. Ezen termékek közül az egyik esetében a kisebb fejlesztési ráfordítás miatt létszámcsökkentésre van szükség.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az így felszabaduló kapacitásokból töltsük fel a más fejlesztési területeken meglévő nyitott pozíciókat" - mondta Jakab Roland, aki hozzátette, hogy a cég stratégiája változatlan, a budapesti kutató-fejlesztő bázis tevékenysége integráns és nagyon fontos részét képezi az Ericsson működésének, számos fejlesztéssel járul hozzá az Ericsson globális termékportfóliójához.

Az Ericssonnak a világ 180 országában van érdekeltsége, globálisan több mint 100 ezer embert, Magyarországon pedig 1550 főt foglalkoztatnak.