Segítséget várnak a bérek kifizetéséhez a kis üzletek tulajdonosai

Vágólapra másolva!
Komolyabb bérkompenzációt és valamiféle járulékkedvezményt várnak a kormánytól a kisebb vállalkozások, amelyek nagyon nehezen tudják kitermelni a januártól megemelt minimálbér fedezetét - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A növekvő adók, járulékok és üzemeltetési költségek miatt lehetetlen kitermelni a januártól megemelt minimálbér fedezetét, ezért számos kis üzlet tulajdonosa kénytelen lesz bezárni üzletét - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet Antalffy Gáborra, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Szövetségének elnökére hivatkozva.

A lap szerint az érdekvédők komolyabb bérkompenzációt és valamiféle járulékkedvezményt várnak a kormánytól. Alapvető probléma, hogy a lakosság fogyasztása már negyedik éve csökken, amit a kisebb vállalkozások ideig-óráig még képesek ellensúlyozni, de a folyamatosan mérséklődő nyereség miatt mostanra elfogytak a tartalékok - olvasható a lapban.

A kilábaláshoz többek között a forgóeszköz-hitelezés szélesítését várnák, a banki gyakorlat azonban ennek éppen az ellenkezőjét mutatja. Antalffy Gábor szerint a folyamatos működést biztosító források bővítésére lenne szükség. Az életben maradáshoz az érdekvédelmi szövetség elengedhetetlennek tart valamiféle kormánysegítséget a bérkompenzáció területén is: a foglalkoztatást terhelő járulékokból kellene engedni a legkisebb vállalkozások esetén.