Úgy néz ki, mintha Cora lenne, de már Auchan

2012.04.27. 17:21

Aláírták a hét Cora áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat pénteken délután - mondta Gillemot Katalin, az Auchan szóvivője az MTI-nek.

Pénteken délelőtt a Cora áruházak zárva tartottak, de az aláírást követően, délután újra kinyitnak. A szóvivő elmondta: ugyan még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban működnek délutántól az áruházak. Korábbi tájékoztatás szerint akár néhány hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be.

Mint Gillemot Katalin korábban elmondta, csaknem háromezer dolgozót vesznek át a Corától. Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Az Auchan az összes Corát megtarthatja majd.

Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".

A francia Auchan magyarországi leányvállalata, az Auchan Magyarország Kft. tavaly december végén jelentette be, hogy a Cora hipermarketlánc addigi tulajdonosa, a belga Louis Delhaize-csoport nekik ígérte a hét magyarországi Cora hipermarketet. A Delhaize-csoport két másik tagja, a Match és a Profi szintén új tulajdonosra vár a piaci hírek szerint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK