Újra beleadtak az OTP menedzserek

Vágólapra másolva!
Újabb bennfentes eladások történtek az OTP-ben, s ha sejtéseink helyesek, akkor Takáts Ákos és dr. Utassy László igen jó időzítéssel adott el az elmúlt két napban összesen csaknem 21 ezer darab, azaz kb 87 millió forintnyi részvényt.
Vágólapra másolva!

Tegnap részletes, vezető anyagban foglalkoztunk vele itt az Investor.hu hasábjain, hogy milyen sok OTP részvényt adtak el az elmúlt fél évben a tőzsde parkettjén a bank felső vezetői és hogy hogyan kell értelmezni befektetőként, ha egy adott cég menedzsmentje adja, vagy veszi a társaság részvényeit. Ezek után ma reggel újabb bejelentések érkeztek.

A közzététel azt mondja, hogy Takáts Ákos, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese 2012. október 18-án 17 421 darab OTP részvényt adott el 4 170 forintos átlagáron. A befektetési szolgáltató maga az OTP Bank volt, s a menedzser tulajdonában a tranzakció után is maradt még 153 347 darab OTP részvény.

Nem Takáts Ákos volt azonban az egyetlen, aki tegnap adta az OTP részvényeket. A bejelentésben az is szerepel, hogy dr. Utassy László az OTP Bank igazgatósági tagja 4 427 forintos átlagáron 3 272 darab OTP részvényt értékesített. Ezzel dr. Utassy László tulajdona az OTP Bank által kibocsátott törzsrészvényből 271 400 darabra változott.

A bejelentésnek több érdekessége is van. Egyrészt dr Utassy László a közlemény szerint tegnap adott el OTP részvényeket 4 427 forintos átlagáron, azonban tegnap a tőzsdén az OTP maximum ára 4 230 forint volt, így a tranzakció vagy nem ilyen áron, vagy nem a tőzsdén történt, esetleg elírták a dátumot a közleményben és valójában tegnapelőtt, október 17-én történt a tranzakció. Mi itt az Investor.hu szerkesztőségében az utóbbi lehetőséget tartjuk valószínűbbnek. Ha az eladás tényleg október 17-én történt, akkor is érdekes, hogy a 4 427 forintos értékesítési árral a menedzser csaknem elkapta a lokális maximumot, ugyanis az OTP részvények 4 442 forinton tetőztek aznap, s nem sokkal később Matolcsy György bankadóval kapcsolatos bejelentésére egészen 4 000 forintig zuhantak. Ez tetemes, 10% feletti esést jelent napon belül!

Takáts Ákos is igen jól időzítette a tegnapi tranzakcióját, ugyanis a 4 170 forintos értékesítési ár alig marad el a 4 230 forintos napi csúcstól, ami után zárni már csak 4 035 forinton tudott az OTP részvénye.