Rába: idén még jön egy bejelentés!

Vágólapra másolva!
Még idén tehet egy fontos bejelentést a Rába egy beszállítói kapcsolatról, a cég pedig mindeközben vizsgálja, hogy bevezet-e új terméket a jármű üzletágban. Az is kiderült, hogy akár osztalékfizetés is szóba kerülhet a társaságnál.  
Vágólapra másolva!

Elhangzott néhány fontos információ a Rába által ma tartott elemzői és sajtótájékoztatón, ahol a tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentést értékelte a cég menedzsmentje. Pintér István elnök-vezérigazgató újra kifejtette, hogy a futómű üzletág kiemelkedően teljesít mind Európában mind Amerikában. Egyre több saját fejlesztésű futóművet értékesít a cég a két kulcsszegmensben: a mezőgazdasági erőgépek és a speciális járművek piacán. Fejlesztési projektek kezdenek megjelenni az árbevétel és eredménysorokon, és nagymértékben hozzájárulnak a hozzáadott érték növeléséhez. Ígéretes, hogy a világgazdasági lassulás ellenére teljesülnek az év elején megfogalmazott tervek a társaságnál.

Pintér emlékeztetett, hogy az elmúlt hónapokban/években a cég számos beszállítói szerződést kötött, amik között bőven voltak új üzletek is. A cég első embere szerint ennek a sorozatnak nincs vége, még idén tehetnek egy újabb beszállítói bejelentést is.

Az esetleges buszgyártási projektről nem láttak napvilágot új információk, újra csak annyit mondott Pintér, ami már a meghirdetett stratégiában is szerepel: vizsgálják, hogy előrukkoljanak-e új termékekkel a jármű üzletágban.

Érdekesség, hogy bár a cég nem tervez osztalékot fizetni, Pintér szerint ezt is meg tudják oldani, ha a tulajdonos igényli.

Mint ismeretes, a Rába üzletmenetében egy markáns pozitív fordulat látszik kibontakozni, amelyről nemrégiben egy részletes írásban emlékeztünk meg. Már írásunk előtt is sokat emelkedett a Rába részvények árfolyama, a megjelenés óta pedig tovább folytatódott a szárnyalás, minekután a cég tegnap este egy igen erőteljes gyorsjelentést tett közzé.