Így ügyeskedné fel az Apple árát a tulajdonos

Vágólapra másolva!
Közel 30 százalékkal is emelkedhetne az Apple részvények ára a befektetési guru David Einhorn szerint, ha a vállalat vezetői megfogadnák tanácsát. A Greenlight Capital alapítójának ötlete leegyszerűsítve a társaság extrém módon felduzzadt készpénzállományának a tulajdonosok részére történő kifizetésére vonatkozik, a részvényesek számára biztosított osztalékelsőbbségi papírokon keresztül.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a huzavona az Apple részvényesei, köztük David Einhorn és a cég menedzsmentje között. A sztori egy újabb állomásához érkezett, melyben Einhorn már konkrét árfolyamemelő hatást is társít az általa korábban felvázolt ötletek eredményéhez. Elmondása szerint akár 150 dollárral is emelkedhetne az Apple árfolyama.

Ahogyan arról az Investor.hu korábban már beszámolt, a Lehman csőd kapcsán is ismerté várt befektető szerint az Apple-nek osztalékelsőbbségi részvényeket kellene kibocsátania. A népszerű befektető egyáltalán nem nevezte bonyolultnak az ötletet, szerinte a cég közel 140 milliárd dolláros pénzeszközei legalább 89 dolláros egyszeri, papíronkénti osztalékot jelenthetnének a befektetőknek.

A pénzeszközök terén extrém konzervatív politikát folytató Apple többször is próbálta Einhorn ötleteit támadni, holott a menedzsment szerint figyelembe veszik azokat, és folyamatosan próbálják megoldani hatalmasra duzzadt pénzeszközeik problémáját. Az Apple-sztori következő fejezete jövőhét keddre várható, amikor is a szövetségi bíróság vizsgálja a Greenlight Capital Apple elleni ügyét.

Einhorn javaslata azért is érdemel kiemelkedő figyelmet, mert az Apple papírjai hatalmas zuhanáson mentek keresztül, a szeptemberi 700 dolláros árfolyamhoz képest jelenleg csupán 440-480 dollár közötti szinteken döcög a papír.

Az Apple árfolyama (NASDAQ)

Forrás: [origo]