Eurómilliárdok ütik a francia médiacég markát

Vágólapra másolva!
2,3 milliárd euróért készül eladni az EADS-ben meglévő részesedését a francia Lagardere. A tranzakcióra ma kerül sor, amivel teljes 7,35 százalékos tulajdonától megválik a cég. A Lagardere már régebb óta tervezi a nem a médiához tartozó befektetései értékesítését. Az EADS 3 százalék felett esik, és az árfolyam az ügyletben meghatározott ársáv közé került és 37,5 eurón áll, míg a Lagardere papírja 1 százalékot esett.
Vágólapra másolva!

Nagyjából 2,3 milliárd euróért eladja az európai EADS repülőgép-gyártó vállalatban lévő teljes részesedését a Lagardere francia médiacsoport, jelentette be a társaság. A tranzakciót a Societe Generale, a Credit Agricole és a Bank of America Merrill Lynch fogja levezényelni. Az ügylet keretében összesen 61,1 millió darab részvényt értékesítenek 37,35 és 37,95 eurós ár között.

Az EADS is részt vesz majd a tranzakcióban, és összesen 500 millió euró értékben vásárol vissza részvényeket. Emellett az Airbus gyártója új igazgatótanácsi elnököt is kinevezett Denis Ranque személyében, valamint 3,75 milliárd euró értékű sajátrészvény-visszavásárlási programot is hirdetett.

A Lagardere április 5-én erősítette meg, hogy július 31-ig mindenképpen kiszáll az Európa legnagyobb repülőgépgyártójából. Még március elején jelentek meg arról hírek, hogy legkésőbb nyár közepéig eladja az Airbus gyártójában lévő tulajdoni hányadát a francia médiaóriás, amely már régebb óta tervezte, hogy megválik minden olyan befektetésétől, ami nem a médiához kapcsolódik.

A Lagardere árfolyama 1 százalékkal csökken a mai kereskedésben, míg az EADS már 3 százalék feletti zuhanásban van, és a papír 37,5 eurón áll, ami az ügylet keretében meghatározott ársáv közepéhez van közel.

A Lagardere árfolyama (Párizs)

Forrás: [origo]

Az EADS árfolyama (Párizs)

Forrás: [origo]