OTP: Csányi nem betegség miatt adta el részvényeit

Vágólapra másolva!
Az Magyar Nemzet internetes portálja úgy értesült, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója az egészségi állapota miatt visszavonulására készül. Az OTP azonban határozottan állítja, Csányi egészséges és nem vonul vissza.
Vágólapra másolva!

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója 10 ezer részvény kivételével minden papírját eladta a bankban. Az Mno.hu úgy tudja, hogy a részvények eladásának hátterében egészségügyi probléma állhat. Csányi Sándor komoly szívműtéten esett át 2013 februárjában Németországban, és emiatt juthatott erre az elhatározásra.

Az OTP az Origo megkeresésére a határozottan tagadta, hogy a részvényeladások mögött egészségügyi probléma állna, az üzletember visszavonulni sem kíván. Az OTP korábban azzal magyarázta az eladást, hogy Csányi a 7,8 milliárd forintot az agrárvállalkozásai beruházásaira kívánja fordítani.

Az elnök-vezérigazgató, valamint a minősített befolyása alatt álló Bonitás Zrt. csütörtökön darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesített. Ezzel Csányi Sándor tulajdona az OTP Bank által kibocsátott értékpapírból 10 000 darabra csökkent.

A bank azt is közölte, hogy a Bonitás 2002 Zrt., mint az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló társaság, a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 4617 forintos átlagáron 1 350 000 darab OTP-törzsrészvényt adott el. Így a Bonitás 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 1 150 000 darabra (0,41 százalékra) csökkent.