Csányi elárasztaná pénzzel a gazdákat

Vágólapra másolva!
A jelenlegi 13-ról 40 százalékra akarja feltornászni az OTP az agrárfinanszírozásban elért piaci részesedését - mondta Csányi Sándor.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank legalább 40 százalékra kívánja növelni piaci részesedését középtávon az agrárfinanszírozásban - jelentette ki Csányi Sándor.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) megkötött együttműködési megállapodás aláírása előtt arról beszélt, hogy tavaly a bankszektor mezőgazdaságba kihelyezett hiteleinek állománya csökkent, az OTP-é viszont 15 százalékkal emelkedett.

Benedek Fülöp ügyvezető igazgató szerint ez mintegy 13 százalékos részesedést jelent a banknak az ágazat finanszírozásában, vagyis ezt kívánják 40 százalékra feltornázni.

Csányi Sándor szerint az OTP több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdasági termelők finanszírozásában, de még mindig nem használta ki az e területen rendelkezésére álló lehetőségeket, és nem foglalta el azt a helyet, amely megilletné.

Június közepén a Csányi érdekeltségébe tartozó cégek előbb 7,8, később még több, összesen több mint 10 milliárd forint értékben adtak el OTP-részvényeket. Az Mno.hu szerint Csányi betegsége miatt adta el a papírokat, a bankár azonban azt mondta, hogy az agrárbefektetések finanszírozására kellett a pénz. Mindenesetre éppen akkor adta el az OTP-részvényeket, amikor a kormány a devizahiteles-mentést jelentette be.