Ez a részvény rövidesen 1000 dollár lehet

Vágólapra másolva!
1000 dollár közelébe ugrott piaczárás után a Priceline.com online utazási iroda árfolyama az amerikai piacon, miután megjelent a társaság negyedéves beszámolója. Árbevétel és profit soron is sikerült a dotkom cégnek meglepetést okoznia, ráadásul vaskos lehet a harmadik negyedéves eredmény is.
Vágólapra másolva!

Árbevétel és profit soron is erős negyedéves számokat közölt tegnap este piaczárás után a Priceline.com online utazási iroda. A vállalat ráadásul éves alapon 26 százalékkal tudta bevételeit megnövelni, míg egy részvényre jutó nettó eredményét 23 százalékkal hizlalta fel.

forrás: Investor.hu

A beszámolóból kiderül, főként a hotel foglalások és az autó bérlések pörögtek fel a negyedév során. A bruttó foglalás nagysága 10,1 milliárd dollárt tett ki az áprilistól június végéig tartó három hónapban, éves szinten 38 százalékkal tudták ezt a számot megnövelni.

A nemzetközi foglalások (USA-n kívülről érkezők) a tavalyi 6 milliárd dollárról 8,6 milliárd dollárra híztak a negyedévben, főként az Európában rendkívül népszerű Booking.com és az Ázsiában terjeszkedő Agoda.com-nak köszönhetően. A nagy versenytárs, az Expedia nem tudta ennyire meglepni az elemzőket, a jelentése után 27 százalékot zuhant a részvény árfolyama, ők leginkább a dél-európai vásárlókra panaszkodtak.

A menedzsment meglehetősen optimistának számít a nyári utazási szezont illetően, hiszen azt várják, hogy az egy részvényre jutó profit a második negyedévben elért 9,7 dollárról 15,3-16,3 dollárra emelkedik a harmadik negyedévben. Ez nagyjából egybevág ugyanakkor az elemzői konszenzusban szereplő 15,86 dolláros értékkel. A teljes foglalás pedig a tavalyi szinthez képest 23-30 százalékot nőhet a jelenleg futó negyedévben.

forrás: Investor.hu

A részvény a jelentés után 987 dollárra ugrott fel, így már csak egy hajszálnyira van a papír az 1000 dolláros álomhatártól. A Priceline.com egyébként a dotkom válság egyik nagy reménysége volt és 1999. április 30-án érte el 990 dollárnál a történelmi csúcsát, innen viszont 97 százalékot zuhant az árfolyama 2000 októberére. A Priceline.com-ot most már csak egy hajszál választja el mindenkori maximumától.

Priceline.com napi grafikon (Nasdaq)

forrás: Investor.hu