Ragaszkodik Pókemberhez a Sony

Vágólapra másolva!
Nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz semmi a Sony feldarabolásából, a vállalat menedzsmentje ugyanis nem támogatja Daniel Loeb milliárdost, aki szeretné leválasztani, majd tőzsdére vezetni a szórakoztatóipari egységet. A Sony vezetése egy levélben fejtette ki, hogy véleményük szerint az egységes vállalat nagyobb értéket teremt a részvényesek számára, amivel persze az ötletgazda milliárdos nem ért egyet. Nem is csoda, hogy nem kíván ékkövétől megválni a Sony, hiszen filmipari egysége, amely többek között a Pókember epizódok gyártásával foglalkozik, az egyik legdinamikusabban fejlődő filmstúdiónak számít az USA-ban.
Vágólapra másolva!

Daniel Loeb milliárdos hedge fund menedzsernek nem sikerült meggyőznie a Sony vezetését arról, hogy a vállalat jobban járna azzal, ha leválasztják a film, televíziós és zeneipari egységét, a Sony Entertainmentet. A japán cég menedzsmentje levélben fordult a befektető által vezetett Third Point LLC-hez, hogy nem támogatják az ötletet, sőt véleményük szerint az egység nagyobb értéket teremt a Sony számára, ha teljes egészében tulajdonolja azt.

Daniel Loeb még májusban állt elő tervével, amely a szórakoztatóipari egység leválasztását, és egy 20 százalékos csomag tőzsdére vitelét tartalmazta. Ennek megvalósítása érdekében tovább növelte részesedését a Sonyban, igaz a közel 7 százalékos tulajdoni hányaddal egyelőre nem sokra ment. A Third Point részéről máris jelezték, hogy nem értenek egyet a döntéssel, és további értékteremtő ötletek után fognak kutatni. A Sonynál egyébként annak ellenére jutottak erre a döntésre, hogy a felek az elmúlt hónapban többször is összeültek, és több lehetőséget is megvizsgáltak a leválasztással, illetve a tőzsdére vezetéssel kapcsolatban.

Kevesen tudják talán, de a Sony filmipari egysége a legdinamikusabban növekvő filmstúdiónak számít az Egyesült Államokban, miután tavaly a jegyértékesítések 4,4 milliárd dolláros árbevételt jelentettek a Sonynak. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szuperhős filmekből Pókember révén a Sony is kivette részét, ráadásul a leforgatott 4 rész mindegyike bekerült a 10 legnagyobb bevételt generáló Marvel hősfilm közé. Nem is csoda, hogy ettől az ékkőtől nem is kíván megválni a japán elektronikai cég.

Forrás: Origo
Forrás: Origo


A Sony árfolyama (Tokió)

Forrás: Origo
Forrás: Origo