Vágólapra másolva!
A budapesti tőzsde úgy tűnik inkább emelkedni fog a kezdeti bizonytalankodás után, amit a Mol és a Magyar Telekom segít leginkább, míg az OTP továbbra is csak vergődik. A forinton nagyot rántottak késő délelőtt, amivel az euróval szembeni árfolyam bőven 300 fölé ugrott, onnan azóta némileg visszább korrigált, de még mindig a lélektani szint felett jár.Nyugat-Európában vegyes a kép, az olasz tőzsde emelkedik, úgy hogy már tegnap is kimaradt a mínuszokból zárva tartása miatt, míg a német DAX kisebb mínuszban időzik. Amerikában minimális emelkedéssel indulhat a nap a határidős indexek alapján, de a fél háromkor érkező makroadatok ezt még befolyásolhatják. Jön a megkezdett lakásépítések júliusi száma, valamint az újonnan kiadott építési engedélyek alakulása is, de fontos lehet még a később érkező Michigani fogyasztói hangulatindex is.
Vágólapra másolva!

Az emelkedés mellett döntött a BUX

Ingázik a BUX index a mai napon, de többségben inkább a pozitív tartományban tartózkodik a magyar tőzsde, ahol a forgalom megint meglehetősen lanyha. A kereskedés feléhez közeledve viszont megerősödni látszik az emelkedés, amivel a régióban is felülteljesítő a hazai parkett.

Forrás: investor.hu

Az OTP-nek egyelőre nem sikerül feledtetnie tegnapi nagyobb zuhanását, a bankpapír is oda-vissza ugrál a piros és a zöld tartomány között, jelenleg éppen kisebb csökkenésben van. A Mol viszont sikeresen maga mögött hagyta 16 000 forintos szintjét a nap közepén, miután tegnap még ezalatt a fontos határ alatt állapodott meg. A Magyar Telekom papírok is drágulnak, míg a Richter kicsit gyengül, az Egis pedig inkább felfelé halad.

Forrás: investor.hu

Több hazai tőzsdei cég is jelentett ma a kisebbek közül, a PannErgy, bár gyenge számokat közölt, mégis 0,7 százalék körüli pluszban van az árfolyama. Az FHB 1 százalék felett csökken, mivel gyorsjelentése nem sikerült túl jól, a második negyedévben 3 milliárd forintos veszteséget ért el a társaság, holott az elemzői konszenzusban 2,68 milliárd eurós veszteség szerepelt. Jól teljesített ellenben a Danubius a második negyedévben, amire a részvény is pozitívan reagált, két százalékot drágult.

A Mol árfolyama

Forrás: investor.hu

A forint fél tizenkettő előtt újra átlépte a 300-as határt, nagy újdonság nem látott napvilágot, bár a befektetői hangulat nem túl jó Európában sem, azok után, hogy tegnap amerikában is nagyobb mínuszokat szedtek össze a tőzsdék. A dollár/forint árfolyan 225-nél, míg a CHFHUF kereszt 243 közelében mozog.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu

Vegyes mozgások Európában

Európában továbbra is vegyesen mozognak a vezető indexek, az eurózóna felülvizsgált júliusi inflációs adata, nem hozta lázba a befektetőket, mivel az a korábban vártnak megfelelően, 1,6 százalékos változást mutatott. A DAX 0,2 százalék körüli mínuszban van, ellenben az olasz tőzsde emelkedni tud, méghozzá úgy, hogy tegnapi zárva tartása miatt kimaradt a csütörtöki esésből is.

Forrás: i

A többek között hajózási szállítmányozással is foglalkozó dán A. P. Moeller-Maersk részvény árfolyama 6 százalék feletti emelkedésben van, miután a cég a vártnál jobb eredményadatokat publikált, ráadásul megemelte teljes évre vonatkozó előrejelzéseit is.

Az A.P. Moeller-Maersk árfolyama (Koppenhága)

Forrás: investor.hu

A Telekom Austria is nagyobb csökkenésbe kezdett, mert a Format újság szerint,1 milliárd euró értékben új részvényeket bocsáthat majd ki a társaság. A cikkből nem derül ki honnan szerezték az információt, de azt írják, hogy a tulajdonos mexikói América Móvil a tőkeemeléssel finanszírozná a beruházásokat. A Telekom Austria-tól a szóvivő úgy reagált, hogy a cégnek nincs szüksége új részvények kibocsátására.

A Telekom Austria árfolyama (Bécs)

Forrás: investor.hu

A Lufthansa árfolyama viszont 3 százalék feletti zuhanásba váltott, azok után, hogy a Morgan Stanley egyenlő súlyozást rendelt a cég részvényeihez, a korábbi felülsúlyozási ajánlás helyett.

A határidős indexek kisebb pluszokat jeleznek az amerikai nyitásra, de ahogyan tegnap a fél háromkor érkező makroadatok ezt még befolyásolhatják. Jön a megkezdett lakásépítések júliusi száma, valamint az újonnan kiadott építési engedélyek alakulása is, de fontos lehet még a később érkező Michigani fogyasztói hangulatindex is.