A médiatanács idén 20 millió forinttal támogatja az internetes filmgyártást

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Neumann János pályázatán, amelyet az  online filmgyártásra írt ki a hatóság, idén oktatási intézmények is indulhatnak. A testület összesen 20 millió forint támogatást kínál fel a célra.
Vágólapra másolva!

Kollarik Tamás, a médiatanács tagja elmondta, tavaly tizennégy alkotás született meg a támogatás segítségével. Idén is kreatív és eredeti tartalmak megszületéséhez kívánnak hozzájárulni. Az online filmek azóta is folyamatosan elérhetők az interneten.

A tavalyi tapasztalatok alapján a médiatanács változatásokat is eszközölt. Ennek köszönhető, hogy bár csökkent a pályázati díj, oktatási intézmények is pályázhatnak, illetve az, hogy az úgynevezett akadálymentesített, azaz feliratos pályamunkák előnyt élveznek.

A Neumann János online pályázat júliusban választotta meg öttagú bírálóbizottságát. A tagok: Dévényi István, az MTI Új Média főszerkesztőjét; Feledy András, számos tévés produkció létrehozója, igazságügyi médiaszakértő; Gerényi Gábor, az Index volt vezetőségi tagja, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének alelnöke, Novák Tamás újságíró és rendező, valamint Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke