CBA: Téved a NAV

Vágólapra másolva!
Összesen 80 milliárd forintot követel a NAV kétszáz cégtől, illetve magánszemélytől, a legnagyobb adósok szégyenlistájának huszadik helyén felbukkant egy CBA-társaság is, de az áruházlánc szerint tévesen.
Vágólapra másolva!

A jelentős összegű adóhiánnyal érintett cégek és magánszemélyek listáján több cégtemető, illetve székhelyszolgáltató címe is megtalálható, az ide bejegyzett vállalkozások is milliárdokkal tartoznak az adóhatóságnak – írja a Napi.hu.

A listán az előkelő huszadik helyen szerepel a CBA-Remíz-Ker ’99 Kft. is, amely a NAV szerint 426 millió forint tartozást és 427 forint bírságot, illetve késedelmi kamatot nem fizetett még be. A társaság tulajdonosa Tóth Imre és Walter Gyula, akik közvetve más CBA elnevezésű cégekben is érdekeltek.

Az áruházlánc az Origóval azt közölte, hogy a NAV listája hibás, mert a cégnek nincs lejárt adótartozása. Erről egy friss adófolyószámla-kivonatot is bemutattak, és jelezték, hogy korrekcióra kérték az adóhatóságot.

A tartozások csúcstartója a Koffoló Viszép Kft., amelytől összesen közel 8 milliárd forintot követel a NAV.

A magánszemélyek között a legnagyobb tartozással a harmadik negyedévben a zuglói Berdó Levente Csaba rendelkezett, tőle több mint egymilliárd forintot szeretett volna beszedni az adóhatóság.