Sosem zárt ilyen alacsonyan a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Nem csak az európai, hanem az amerikai piacokon is jó hangulat uralkodott ma, igaz olyan nagy szárnyalás azért nem mutatkozott a főbb indexekben. Főleg a BUX indexben, mely a Mol-nak hála 1,3 százalékos mínuszban zárta a kereskedést.
Vágólapra másolva!

A Mol végül 2,9 százalékos mínuszban zárt ma, főleg az INA-val kapcsolatos negatív hírek hatására, és alaposan rányomta a bélyegét a BUX teljesítményére. Sokkal jobb szerepléssel a Magyar Telekom sem büszkélkedhet, a telekomcég ugyanis 2,1 százalékot veszített ma, így folytatja az MSCI indexből való kikerülése utáni gyenge szereplését. Az OTP és a Richter szintén mínusszal zárt, ráadásul még a forint is gyengült az euróval szemben.

Az európai piacok azonban nem hátráltak meg, bár fontosabb makroadatok nem érkeztek ma, mégis 0,2-0,7 százalékos pluszok alakultak ki zárásra. Főleg a francia tőzsde volt erős, ám a vállalati sztorik szintjén is voltak érdekességek:

Ugyan a pénteki nagy ralinak már nyoma sincs ma az amerikai piacokon, valamelyest azért tartják magukat az indexek, az S&P és a Dow Jones halvány pluszokat mutatnak. Tekintve a kereskedésből hátralévő időt, ez még gyorsan megváltozhat:

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A több mint két éves mélypontot elérő Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu