Közjóléti fejlesztés 70 millióból Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Vágólapra másolva!
Több mint 70 millió forintot fordít közjóléti fejlesztésekre a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt. jövőre Nyíregyházán. Ezzel az erdők közjóléti funkciói és szolgáltatásai bővülnek, a részvénytársaság pedig segítheti az idevágó működési területén az önkormányzatokat, közölte Szalacsi Árpád, a cég vezérigazgatója a megyeszékhelyen a helyi önkormányzattal közösen tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Ennek megfelelően 2014-ben 73 millió forint értékű beruházást valósítanak meg a 120 ezres nyírségi nagyvárosban, illetve a település északi szélén elterülő mintegy 370 hektáros Sóstói-erdőben.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Nyírerdő Zrt. új erdei kilátót épít Sóstógyógyfürdőn. A 20 méter magas kilátó közelében egy a tájba illő buszmegállót is kialakítanak. A beruházás értéke mintegy 35 millió forint lesz. Az idén a cég öt nyíregyházi játszótér korszerűsítését segítette a szabolcsi megyeszékhelyen, több mint 8 millió forint értékben. A beruházás során a tendencia folytatódik Nyíregyházán, fából készített játszóvárak, asztalok, padok jelennek majd meg a közösségi helyeken.

Az állami társaság erdei iskolát is működtet a megyeszékhelyen, ahogy a Sóstói-erdőben tanösvény és erdei tornapálya teheti még tartalmasabbá a kirándulók erdőélményét. Az oktatási intézmény költségeire, illetve az erdei közjóléti helyek folyamatos karbantartására, felújítására 2013-ban 15 millió forintot költöttek. Nagy kár, hogy ez az összeg jobbára rongálások helyreállítására ment el, holott lehetett volna fejlesztésre fordítani, mondta el a polgármester, egyben kijelentette, a Sóstói-erdőben lévő közjóléti létesítményekre az eddigieknél is jobban vigyáznak majd.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: a Nyírerdő Zrt. vállalta a Sóstói-erdőben 1,6 millió forintos költségből novemberben kialakított Kneipp-sétány rendben tartását is. A sétányon Sebastian Kneipp világhírű hidroterápiáját vehetik igénybe a sóstógyógyfürdői kezelésen lévő vendégek. A társaság segíti továbbá az önkormányzat szociális tűzifaakcióját is, amely a rászorulóknak juttat tüzelőt a téli időszakban.