Zuhanáskori mélységben az OTP

Vágólapra másolva!
A devizahiteles-ügy miatt ma is nyomás alatt van az OTP, az árfolyam utoljára a júliusi nagy zuhanásban járt ezeken a szinteken. Azóta a magyar piaci kockázatokon túl az ukrán és az orosz kilátások kapcsán is erősödtek a kérdőjelek, ezek együttesen húzzák egyre lejjebb a papírt. 
Vágólapra másolva!

A Csányi Sándor eladásai miatt emlékezetessé vált júliusi zuhanáskor járt utoljára a mostaninak megfelelő mélységekben az OTP árfolyama. Ez azt jelenti, hogy a papír új lokális mélypontot ütött a mai 0,5 százalék körüli csökkenésével, amit ráadásul az ünnepek közelsége ellenére is az elmúlt egy hónap átlagánál magasabb forgalom mellett könyvelhette el.

Az OTP árfolyama (Ft) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Valószínű minden OTP-befektető érez magában egy kis borzongást, amikor arra gondol, hogy a kormány ma a devizahitelek ügyében ülésezik, talán ennek az érzésnek a megtestesülése a mai ármozgás is. Ahogy azt már jó ideje halljuk, a problémát mindenképp szeretné rendezni a vezetés, a nagy kérdés, hogy mindez mekkora terhet jelenthet a bankoknak. Sajnos, még ha konkrét bejelentésekre nem is kerül sor, pusztán a bizonytalanság is erős nyomást helyez a hazai nagybank részvényeire, miközben az ukrán és orosz kilátások kapcsán is jó adag kérdőjellel állunk szemben.

Az OTP részben ezekek is köszönhetően teljesített gyengén 2013-ban, igaz a lemaradása nem tűnik annyira vészesnek, mint mondjuk amit a Raiffeisen a tőkeemelési félelmek miatt elszenvedett.

Forrás: Investor.hu

Ráadásul, ha kicsit hosszabb időtávot vizsgálunk, és mondjuk 2012 eleje óta nézzük meg a régiós nagybankok teljesítményét, akkor azt mondhatjuk, hogy az OTP a nagy átlagba illő teljesítményt mutatott.

Forrás: Investor.hu