Vágólapra másolva!
Mintegy 5 százalékot ugrott a Citi friss elemzésére a telekommunikációs eszközöket gyártó Alcatel-Lucent árfolyama, amivel Európa egyik legjobban teljesítő részvénye a mai kereskedés során. Az amerikai elemzőház egyrészt semlegesre javította ajánlását a papírra, másrészt 1,3 euróra emelte célárfolyamát, amire a befektetők is rákaptak.
Vágólapra másolva!

4,6 százalékot ugrott az Alcatel-Lucent árfolyama, miután a Citi elemzője semlegesre minősítette fel ajánlását a korábbi eladásról, továbbá célárfolyamát is 30 százalékkal, 1,3 euróra emelte meg. A szakértő véleménye szerint a részvény továbbra is igen volatilis maradhat, míg 2013 második féléve előtt nem igazán várható, hogy nyereségessé váljon a cég. Ugyanakkor a decemberben aláírt 1,6 milliárd eurós hitelcsomagnak köszönhetően csökkent a csőd valószínűsége a telekommunikációs eszközöket gyártó cég esetében.

Mai teljesítményével a legnagyobb európai társaságokat lefedő Stoxx Europe 600 index második legjobban teljesítő komponensének számít. A párizsi parketten is kitűnik megugrásával, a CAC40 összes komponensét lehajrázta már, igaz, december óta már nem számít indextagnak az Alcatel részvénye.

Alcatel-Lucent (Párizs)

Forrás: [origo]