Taroltak a Google hirdetései - Nagyot pattant a részvény

Vágólapra másolva!
A Google előzetes figyelmeztetése ellenére elmaradt a kellemetlen meglepetés a tegnapi gyorsjelentésben, a társaság 2012 negyedik negyedévében a profit terén túlszárnyalta a várakozásokat, és a bevételei is kedvező dinamikát mutattak. 5 százalékot ugrott a részvény a hírre.
Vágólapra másolva!

A várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be a Google a tegnap este közzétett gyorsjelentésében, a keresőóriás mind a bevételek, mind pedig az egy részvényre jutó profit terén túlszárnyalta az elemzői konszenzust.

A részvény 5 százalékot emelkedett a kedvező hírekre a zárás utáni kereskedésben.

A Google 2012 negyedik negyedévében 11,3 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el a hirdetéseket elhelyező partnereknek kifizetett jutalékok nélkül (a Google esetében ez a korrigált szám a bevételek legfontosabb mércéje, erre azonban az elemzők jellemzően nem adnak előrejelzéseket). A nettó profit részvényenként 10,65 dollárt tett ki, miközben az elemzők csupán 10,65 dollárra számítottak. Az erőteljes teljesítményben leginkább az éves összevetésben 20 százalékos bővülést mutató hirdetési szegmens játszott szerepet.

A Google korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy kellemetlen meglepetést okozhat az eredmények értékelésében az értékesítés alatt álló Motorola Home üzletág eredményeinek elszámolása. Mint kiderült, az aggodalom alaptalan volt, hiszen a társaság úgy hozott várakozásokon felüli eredményeket és látványos növekedést a negyedévben, hogy a Motorola Home üzletág bevételeit nem tartalmazzák már a számok.

Google (Nasdaq)