Nagyot emelt Egis-célárán az elemző

Vágólapra másolva!
A korábbinál optimistább véleményt fogalmaz meg a Jefferies az Egis részvényivel kapcsolatban. Az elemző a papírokra megfogalmazott célárfolyamát 23300 forintra emelte, ami érdemben meghaladja a 19150 forintos pénteki zárószintet. Az ajánlás természetesen vétel a részvényekre, miközben a nagyobb gyógyszergyártóval kapcsolatban pesszimistább álláspontra helyezkedett a Jefferies.
Vágólapra másolva!

A gyógyszergyártó erős negyedik negyedéves gyorsjelentése minden bizonnyal szerepet játszik az elemző célárának emelésében. Mivel emellett egyéb, a vállalat várható profitját pozitívan befolyásoló előrelépés is történt (például a K+F kiadások leírhatóságának állandósítása), a papírokkal kapcsolatban az utóbbi időszakban jellemzően pozitív szakértői vélemények érkeztek.

Ezek sorába illeszkedik a Jefferies is, mely a korábbi 19 200 forintos célárfolyamát 23 300 forintosra emelte. Míg korábban az elemző szerint "csak" tartani volt érdemes a részvényt, ezúttal már vásárlásokra buzdítja ügyfeleit.

Eközben a Richter részvényeivel kapcsolatban pesszimistább lett a Jefferies, hiszen korábbi 39 700 forintos célárát 34 500 forintra csökkentette. Ennek ellenére szerintük továbbra is tartani érdemes a papírokat, hiszen azok 34 800 forintos piaci árfolyama már nem igazán mutat eltérést a megfogalmazott célárhoz képest.