Magyarországi benzinkutakat zár be a Shell

Vágólapra másolva!
A tavalyi 17 után az idén újabb 15 magyarországi töltőállomást zár be a Shell, a megmaradó egységek többségénél pedig megszűnik az éjszakai nyitva tartás. Az ország második legnagyobb üzemanyag-kiskereskedője tavaly már sorozatban negyedik éve volt erősen veszteséges.
Vágólapra másolva!

Az idei évet 230 magyarországi benzinkúttal indította a Shell, ebből az idén 15-öt bezár. A megmaradó kutak jelentős részénél pedig megszűnik az éjszakai nyitva tartás - írja a csütörtöki Világgazdaság.

A Shell Hungary Zrt. tavaly több milliárd forintos veszteséget termelt a hazai üzemanyagpiac szűkülése és a szabályozói környezet kedvezőtlen alakulása miatt. A romló értékesítési lehetőségek miatt a társaság tavaly 17 töltőállomást zárt be, és kiszállt egy olyannak az építéséből is, amelyet az M4-es autópálya mellett, Cegléd közelében indított.

2008 óta már ezernél is több munkahely szűnt meg vagy az ország második legnagyobb üzemanyag-kiskereskedőjénél vagy a vele partneri kapcsolatban álló vállalkozásoknál - áll a Világgazdaság cikkében.