Bezár az egyik legjobb eredményt felmutató magánnyugdíjpénztár magánpénztári ága. A tavaly 15-19 százalékos hozamot termelő Aranykor 2800 tagja átléphet másik kasszába.

A jó teljesítmény ellenére az Aranykor Nyugdíjpénztár magánága a végelszámolás mellett döntött keddi közgyűlésén, az önkéntes nyugdíjpénzári ág tovább működik - írja a csütörtöki Népszabadság.

A magánpénztár 2800 tagja 9 milliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul. Aki addig jelzi az Aranykornál váltási szándékát, átléphet valamelyik még működő pénztárba.

A többiek szeptemberben kapnak levelet a végelszámolótól az eljárással kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről, és onnantól harminc napjuk lesz eldönteni, hogy a pénzüket egy másik kasszára vagy inkább az államra bízzák. Aki nem dönt időben, automatikusan visszakerül a tisztán állami nyugdíjrendszerbe.

Az Aranykor az egyik legjobban teljesítő magánnyugdíjpénztár volt 2012-ben. A három választható portfólióból kettőnél is a legmagasabb hozamot termelte tagjainak: a klasszikus 15,5, a kiegyensúlyozott 18,8 százalékos nyereséget hozott, míg a növekedési portfólió a kasszák között a második legtöbbet, 18,5 százalékot.

Az elmúlt tíz évben a pénztár átlagosan évi 6,5-7,1 százalékos hozamot termelt, így az adott időszak átlagosan 5,1 százalékos inflációját figyelembe véve nemcsak megőrizte, de növelte is a tagok megtakarításának reálértékét - ismerteti a Népszabadság.