Kávézás közben töltheted a telefont a Starbucksnál

Vágólapra másolva!
Már 10 Starbucks üzletben is felszerelték az asztalokat olyan készülékekkel, amivel vezeték nélkül is fel tudják tölteni telefonjaikat a vásárlók. A Starbucks célja ezzel, hogy még több időt töltsenek a kávézókban a fogyasztók, ami az árbevételre is kedvező hatást gyakorolna.
Vágólapra másolva!

Mi sem lenne egyszerűbb annál, mint sem a hétköznapi rohanásban lemerült telefonunkat feltölteni úgy, hogy közben csak épp beugrunk egy kávéra valahová? A Starbucks viszont éppen ilyen megoldáson töri a fejét, és 10, a Szilícium-völgyben lévő üzletébe szerel fel olyan vezeték nélküli töltésre alkalmas készülékeket, amivel az ott vásárlók pikk-pakk feltölthetik a mobiltelefonjukat.

Persze azért a helyzet ennyire nem egyszerű, ahhoz hogy a telefonokat fel lehessen tölteni, ahhoz a töltésre alkalmas készülékekkel rendelkező pultokhoz kell ülni, ott kell fogyasztani a Starbucks kávéit. Ez viszont nem valószínű, hogy zavarja majd a vásárlókat, ahogyan Adam Brotman, a cég egyik vezetője is fogalmazott, a vásárlók visszajelzései pozitívak voltak a fejlesztéssel kapcsolatban, így Boston után a Szilícium-völgyben is bevezették azokat.

Érdemes azonban hozzátenni, hogy a Starbuckson kívül a McDonalds is hasonló fejlesztésekkel próbálkozik. Alapvetően az lehet az érintett cégek feltételezése, hogy a fontos eszköznek számító telefonok feltöltésével még több időt töltenek majd az üzleteikben, ha pedig már ott vannak, akkor feltehetően nagyobb részét is hagyják ott a pénztárcájukban szereplő készpénznek.

A Starbucks árfolyama (Nadsaq)

Forrás: Origo