Elkezdtek az európaiak McDonald's-ba járni

Vágólapra másolva!
Ismét többen vásároltak a McDonald's-ban, mint egy évvel ezelőtt, derült ki a cég által közzétett értékesítési adatokból. Ha a legalább egy éve nyitva tartó üzleteket vizsgáljuk, akkor 1,9 százalékos forgalomnövekedésről beszélhetünk, amit főleg az európai üzletetnek köszönhet az amerikai cég. Ezzel pedig nem csak az elemzői várakozásokat, hanem az előző havi adatokat is sikerült túlszárnyalni.
Vágólapra másolva!

Kiváló augusztusi hónapot tudhat maga mögött a McDonald's, miután a gyorsétteremlánc forgalma 1,9 százalékos növekedést mutatott az előző év augusztusához képest, legalábbis ami azokat az üzleteket illeti, melyek már legalább egy éve nyitva vannak. A cég főleg azért örülhet a számoknak, mert az elemzők csak alig 0,3 százalékos bővülést vártak, ráadásul az előző hónapokban sem tudta becsalogatni a vásárlókat az amerikai vállalat.

Forrás: Investor.hu

Ami talán a legnagyobb meglepetést okozta, hogy főleg az európai országokban mutatkozott nagy igény a McDonald's hamburgereire, hiszen itt 3,3 százalékos volt a bővülés, messze túlszárnyalva az elemzői várakozásokban lévő 0,1 százalékos visszaesést. Bár nagy szárnyalásról azért még nincs szó, a lakossági fogyasztás erősödése is jól jelzi azokat a kedvező folyamatokat, amelyek az elmúlt hetekben úgy tűnik végre ténylegesen beindultak az eurózónában. A McDonald's számára pedig már egy 3,3 százalékos növekedés is kiemelt jelentőséggel bír, mivel bevételinek közel 40 százaléka származik a kontinensről.

Talán csak az árnyalhatja a képet, hogy az amerikai éttermek alig 0,2 százalékos növekedést hoztak össze, szemben a várt 0,8 százalékkal, főleg a piacon tapasztalható erősödő verseny eredményeként. Ázsiában pedig hiába tudott a vártnál jobb eredményt elérni a cég a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalmában, itt még így is 0,5 százalékos a visszaesés nagysága.

Összességében azonban javuló kilátásokról beszélhetünk, melyet a befektetők is érzékelnek, ennek következtében pedig ma is jól szerepel az amerikai gyorsétteremlánc árfolyama, 0,8 százalékos pluszban jár a papír.

A McDonald's árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu