A horvát kormány nem akarja megvenni az INA-t

Vágólapra másolva!
Nem tervezik, hogy visszavásárolja a Mol-tól az INA részvényeket - közölte a horvát miniszterelnök szóvivője, reagálva a ma megjelent horvát sajtóhírekre. Mint ismeretes, tegnap a magyar kormány arra kérte fel a Mol menedzsmentjét, hogy vizsgálja felül a portfólióját és adott esetben az INA részvények eladását is fontolja meg.
Vágólapra másolva!

Megszólalt ma a horvát miniszterelnök is az INA ügy kapcsán. Zoran Milanovic bízik abban, hogy a Mol-lal folytatott megbeszélések az INA jövőjével kapcsolatban folytatódnak.

Hernádi Zsolt letartóztatási parancsával kapcsolatban kiemelte, hogy ez egy bírósági eljárás következménye.

Nem akarja a horvát állam megvenni az INA részvényeket

A horvát miniszterelnök szóvivője szerint a horvát kormány nem tervezi az INA részvények visszavásárlását a Mol-tól - számolt be a Bloomberg. Zinka Bardic azután reagált, hogy olyan horvát lapértesülések jelentek meg, miszerint megvennék az INA pakkot a magyar olajcégtől.

A Vecernji List lap szerint az OMV is érdeklődhet az INA részvényekért, de a KBC Securities fundamentális elemzője szerint nem valószínű, hogy az osztrákok megvennék a csomagot, mivel nemrégiben 2,65 milliárd dollárt költött a vállalat északi-tengeri olaj- és gázmezőkre. A KBC szerint akár az oroszokat is érdekelheti a Mol részesedése, de a 49 százalékos pakkért, menedzsment jogok nélkül vélhetően a Mol nem kapna megfelelő árat.

Mint ismeretes, tegnap a magyar kormány arra kérte a Mol menedzsmentjét, hogy vizsgálja felül a portfólióját és adott esetben fontolja meg az INA részvények eladását.

A portfolio.hu ma reggel arról ír, hogy horvát szakszervezeti vezetők szerint jó lenne, ha a Mol eladná az INA részesedését. Ivan Tomac azt is elmondta a forrás szerint, hogy a Mol nem teljesített több vállalást és "kövér profitra" tett szert a Mol az INA révén, sőt a magyar cég közrejátszott abban, hogy a horvát petrolkémiai ipar rosszabb állapotba kerüljön.

A Mol részvénye ma tovább folytatja a lejtmenetét, 0,9 százalékos mínuszban jár és egyre közelebb van a 15 havi mélypontjához.

Mol napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu