Két nap után lelőtték az átszabott pályázatot

Vágólapra másolva!
Az után, hogy rohamtempóban kellett újraírniuk a pályázatukat, a beadásra sem jutott sok idejük a cégeknek az NFÜ legújabb változó feltételű kiírásán. Öt nap lett a meghirdetett két hétből.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési (NFÜ) ügynökség november 27-én felfüggesztette azt az ötmilliárd forintos uniós pályázatot, amelynek utolsó pillanatban végrehajtott átrendezéséről a múlt héten pénteken számolt be az Origo.

A kkv-k technológiafejlesztésére meghirdetett pályázatot közvetlenül az indulás előtt átírták, és irreálisan rövidre vágták az előkészítésre rendelkezésre álló időt. Az elbírálást pedig folyamatosra változtatták, így nem az elért pontszám rangsorol, hanem a beérkezési sorrend. Ez ilyen nagy összegű támogatásoknál (15–200 millió között) nagyon szokatlan eljárás.

A szerdai felfüggesztési döntés után a szabályok értelmében még maradt három nap a beadásra. Mivel a felhívás 24-én a munkaidő végén jelent meg, ez azt jelenti, hogy a meghirdetett két hétről öt napra rövidült a beadási időszak, ebből az egyik nap szombat.

Valószínűleg februárban derülhet ki, mely cégek lettek a befutók az új feltételekkel.