Összeroppant a Peugeot

Vágólapra másolva!
A devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása eurómilliárdos terhet jelent majd a Peugeot idei eredményére, ezen túl egy 3-4 milliárd eurós tőkeemelésre is szükség lehet az autógyártónál - jelentette be a társaság. A kedvezőtlen hírekre nagyobb mínuszba küldték a Peugeot árfolyamát. 
Vágólapra másolva!
  • A Peugeot szerint 1,1 milliárd euróval csökkentheti idei operatív profitját a devizaárfolyamok kedvezőtlen mozgása. Ezen túl a General Motors-szal kötött együttműködésből származó költségelőnyök is 40 százalékkal alacsonyabbak lehetnek a vártnál - jelentette be a vállalat.
  • A Peugeot és a GM partnerségétől már csak 1,2 milliárd dolláros költség megtakarítást vár a két fél 2018-ig, miközben korábban 2 milliárd dollárt vártak ilyen formában az együttműködéstől.
  • A francia autógyártó ugyanakkor közel került a megegyezéshez kínai partnerével, a Dongfenggel az együttműködésük kiterjesztéséről. A felek arról egyezkednek, hogy egy kapcsolt vállalkozásban közösen kezdjenek alacsony ár-kategóriájú autókat gyártani Kínában. A megegyezésről hivatalos bejelentést a következő egy-két hónapban tehetnek a felek.
  • A megegyezés viszont magában foglalhat egy olyan kitételt is, hogy a Peugeot-nak 3-4 milliárd eurós tőkeemelést kell végrehajtania a hatékonyabb működés biztosítása érdekében.
  • A Peugeot szenved leginkább az európai autópiac mélyrepülésétől, a társaságnak estek vissza a legjobban az értékesítései ebben az évben az összes autógyártó közül.
  • Emiatt kulcsfontosságú, hogy a Peugeot növelni tudja jelenlétét a világ legnagyobb autópiacának számító Kínában.

A hírekre ütni kezdték a Peugeot részvényeit, melyek 7,7 százalékos mínuszba kerültek.

Peugeot árfolyama (Párizs) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES