Fordulat előtt az IBM?

Vágólapra másolva!
A szebb napokat is megélt IBM grafikonján markáns fordulós jelzés rajzolódott ki, ami alapján akár 8 százalékos menetelés várhat a részvényre. Ráadásul a heti és a napi grafikon is egy irányba mutat, ami szintén pozitívumnak számít.
Vágólapra másolva!

Egy duplaalj formáció rajzolódott ki az IBM grafikonján a napi grafikon szerint, ráadásul a Big Blue néven becézett részvény így fordulat elé nézhet pár hónapos lejtement után.

A papír a június óta tartó csökkenő trendvonalat is megtörte, jelenleg pedig a duplaalj formáció nyakvonalánál mozog az árfolyam. Ha a 185 dolláros szintet áttöri a részvény, akkor 192 dollárnál a 200 napos mozgóátlag lehet az első komolyabb ellenállás, de az alakzatból számolható klasszikus célár 198 dollárnál húzódik. A jelenlegi szintből számolva mintegy 8 százalékot is emelkedhet a papír.

A stop-loss megbízásokat a kitörés szintje alá lehet tenni, de érdemes lehet megvárni a nyakvonal áttörését, mert még innen könnyen lefordulhat a részvény.

IBM napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Távolabbról nézve is meghatározó szintnél jár az IBM, a részvény ugyanis a 200 hetes mozgóátlagig korrigált vissza a 2013-as csúcsa után. Az előbbi mozgóátlag alatt huzamosabb ideig 2009-ben volt a részvény.

Ha sikerül innen pattannia, akkor az 50 hetes mozgóátlag lehet majd ellenállás 194 dollárnál.

Az indikátorok is jól festenek, az MACD ezen az időtávon is vételt mutat, míg az RSI megtörte a csökkenő trendet.

IBM heti grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu