Vágólapra másolva!
Szépen bepörgött a forgalom zárásra a BÉT-en, a blue-chipek pedig a Mol kivételével emelkedni tudtak, az élen a Richter végzett több mint két százalékos plusszal. A forintnak is jó napja volt, amit segített a nemzetközi hangulat is.
Vágólapra másolva!
  • Igencsak felpörgött a BÉT forgalma zárásra, így végül több mint 10 milliárd forintos lett a forgalom, felülmúlva az idei átlagot. A BUX index végül 0,8 százalékot erősödött, köszönhetően elsősorban a Richter erejének.
  • A gyógyszerpapír (+2,2%, 3890 forint) nagyot ment a reggeli kedvező hírek után, de az OTP is közel egy százalékal került feljebb (4272 forint), hasonlóan a Magyar Telekomhoz (303 forint). A Mol ellenben 0,4 százalékos mínusszal korrigálta pénteki raliját (12 550 forint).
  • A forint szépen teljesített hétfőn, az euróval szembeni árfolyama a reggeli 308,5-ös szintekről egészen 307 közelébe ereszkedett le, amit a jó nemzetközi hangulat is segített. Jelenleg 307,5 körül ingadozik a hazai deviza árfolyama.
  • Nyugat-Európában alábbhagyott a reggeli optimizmus miután a vártnál alacsonyabb inflációs adatok láttak napvilágot az eurózónából, ez pedig felerősítette a deflációs félelmeket. Azért annyira nem borús a hangulat, de a német vagy a francia tőzsde lejjebb adott korábbi előnyéből és jelenleg már néhány pontos pluszban állnak záráshoz közeledve.
  • Az USA-ban ellenben jól megy a vezető részvényindexeknek, a Dow Jones és az S&P 500 0,7 százalék körül emelkedik, míg az elmúlt napokban gyatra teljesítményt nyújtó Nasdaq több mint egy százalékkal pattan.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu