Vágólapra másolva!
Nagyot ugrott ma a japán Nikkei részvényindex, mely felülteljesítette régiós társait. Az amerikai börzéken vegyes volt a kép tegnap, miután a gyengébb makroadatok és a kissé hományos Fed Bézs könyv nem tudott lökést adni a tőzsdemutatóknak. 
Vágólapra másolva!
  • Jó a hangulat az ázsiai piacokon, melyeken a legtöbb részvényindex emelkedni tud. A japán Nikkei kiemelkedik társai közül 1,6 százalékos ugrásával, amiben a gyengülő jen is szerepet játszik. A jen 0,3 százalékot gyengült a dollárral szemben, és 102,7-nél mozog az árfolyama. A Nikkei mai ugrásával ismét a 15 ezer pontos szint fölé került.
  • A többi részvényindex közül a hongkongi Hang Seng fél százalékot, a kínai Shanghai Composite 0,3 százalékot, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékot erősödött. Az S&P/ASX 200 azonban nem tud feljebb mászni tegnap ütött öt és féléves csúcsáról, és ma csak stagnálásra futja erejéből.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • Az amerikai tőzsdéken vegyes teljesítményeket lehetett látni tegnap, miután a gyengébb makroadatok, és a Fed Bézs könyve sem tudott lendületet adni a részvényindexeknek. Az S&P 500 végül előző napi záróértékén fejezte be a kereskedést, de napközben ismét új történelmi csúcsot ütött. A Dow Jones 0,2 százalékot esett, a Nasdaq viszont 0,1 százalékot erősödött.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • Az ADP szerint csupán 139 ezer fővel bővült a foglalkoztatottak száma februárban az USA-ban (várt: 155 ezer). Az ISM szolgáltató szektorra vonatkozó beszerzési menedzserindexe pedig 51,6 pontra esett vissza februárban, ami a szektor aktivitásának lassulására utal.
  • A Fed Bézs könyve szerint januárban és február elején nehezen lehetett értékelni az amerikai gazdaság állapotát a szokatlanul hideg időjárás miatt. A riport szerint a Fed 12 körzetéből nyolcban folytatódott a gazdaság javulása, New York és Philadelphiai viszont kisebb visszaesést szenvedett el a zord időjárás miatt. Ezen túl a munkaerőpiac is folytatta javulását. A könyv most nem tett említést a Fed QE3 program sorsáról.
  • A Ford kifejezetten jól teljesített tegnap, mivel a kínai értékesítései 67 százalékkal voltak magasabbak februárban, mint egy évvel korábban. A Ford tegnap 1,7 százalékot erősödött.
  • Az európai tőzsdéken ma emelkedés várható nyitáskor, mivel az ázsiai tőzsdéken uralkodó vételi kedv átragadhat a régióra is. A londoni FTSE 1 százalék körüli pluszban nyithat, míg a többi piacon minimális erősödésre lehet számítani a határidős indexek alapján.